Activiteiten bij handelaren

BokaalFaire RondeOut of the box 2Bokaal

Zaterdag 13 mei - Bezoek verpakkingsarme winkel Bokaal

Wat?
WOP! is een burgerinitiatief voor een betere leefwereld met respect voor de planeet en voor elkaar. We helpen iedereen om hier concreet mee aan de slag te gaan. We geven tips en inspirerende ideeën om bij te dragen aan een wereld met meer natuur en minder afval, een eerlijke handel en een duurzamer klimaat. Dit doen we door bewustzijn te creëren, actie te ondernemen en vooral: verpakkingsvrij en duurzaam winkelen mogelijk te maken in BOKAAL! Op zaterdag 13 mei openen we de deuren de hele dag en kan je bij ons ook een drankje nuttigen en gezellig wat kletsen.

Voor wie?
Iedereen die benieuwd is naar het hoe en waarom van Bokaal. Iedereen met interesse in verpakkingsvrij en ecologisch winkelen. Alle deelnemers aan de Faire Ronde.

Wat neem je mee naar huis?
Tips voor een duurzame levensstijl, boekentips, heel wat interessante wist-je-datjes over duurzame voeding, verzorgings-, huishoud- en andere producten, maar vooral: goesting om nog eens terug te keren naar Bokaal!

Praktische info
Waar: Bokaal, Bruggestraat 19
Wanneer: zaterdag 13 mei van 10u00 tot 18u00
Inschrijven: niet nodig
Prijs: gratis


Zaterdag 13 mei - Faire Sneukelronde

Op zaterdag 13 mei - de Internationale Dag van de Fair Trade - wordt in Tielt voor de eerste keer een Faire Ronde georganiseerd. Op die namiddag kan je mee wandelen langs plekken in Tielt die met LEF te maken hebben: Lokale en Ecologische productie met Faire handel.

We laten je kennismaken met verschillende handelaren, boeren en organisaties en zij vertellen op welke manier ze LEF werken. Ze laten zien hoe ze dit aanpakken en op welke terreinen ze duurzame stappen zetten.

De wandeling start aan Oxfam Wereldwinkel, bezoekt een 7 tal plekken en eindigt in Bokaal (de verpakkingsvrije winkel). Bij elke locatie ontvang je iets lekker om te eten of te drinken.

Neem zeker ook eens een kijkje op deze site.

Voor wie?
Voor iedereen die graag wandelt en graag wat meer te weten komt over lokale, ecologische en faire productie en handel in Tielt.

Wat neem je mee naar huis?
Kennis over lokale, ecologische en faire productie en handel in Tielt. Tips en inspiratie om toe te passen in je eigen leven.

Praktische info
Waar: starten kan tussen 13u30 en 14u30 aan Oxfam Wereldwinkel
Wanneer: zaterdag 13 mei
Inschrijven: in Oxfam Wereldwinkel Tielt of mail naar tielt@oww.be
Prijs: € 5 voor volwassenen en € 1 voor kinderen (< 16 jaar)
Betalen in Oxfam Wereldwinkel Tielt of op BE78 8917 0404 3386 met vermelding ‘ … x € 5 + … x € 1’


Shopping Tielt

Wat?
Het Tieltse Kernwinkelgebied zet duurzaamheid in de kijker door middel van een bewustwordingscampagne. Verschillende handelaren zullen door middel van een affiche aangeven op welke manier zij duurzaamheid in hun winkel integreregen. Je kan deze campagne volgen op hun website www.shoppingtielt.be alsook via www.facebook.com/shoppingtielt en www.instagram.com/shoppingtielt. Zo tonen ze dat alle kleine beetjes een verschil kunnen maken, en dat we elkaar kunnen inspireren.

Voor wie?
Deze campagne kan klanten maar ook andere handelaren inspireren.

Wat neem je mee naar huis?
Een beter inzicht in het duurzaamheidsaspect van onze lokale economie.


Laat je niet inpakken, ga voor Basta!

Wat?
Ook het project Basta! zetten we tijdens de Zero Waste Week in de kijker! Basta! is een project van Tieltse bodem bestaande uit een circulair systeem van duurzame, herbruikbare verpakkingen voor afhaalmaaltijden. Het assortiment bestaat uit vershoudende bokalen, dozen en potten gemaakt van (ovenbestendig) glas en/of gifvrij hard plastic. Basta! is eigenlijk eenvoudigweg een waarborgsysteem met continue herverdeling van verpakkingen tussen de deelnemende restaurants, gecoördineerd door vzw WOP! Je bestelt je afhaalmaaltijd bij één van de deelnemende handelaars, betaalt eenmalig een waarborg en neemt je maaltijd mee in één van de herbruikbare potten. Een piece of cake! Meer info via www.tielt.be/basta.

Voor wie?
Voor elke Tieltenaar die wel eens een maaltijd afhaalt. Ga voor ‘zero afval’ en kies voor een afhaalmaaltijd van je favoriete adresje in herbruikbare bewaardozen, -glazen of -bokalen. Tijdens de zero waste week ontvang je bij elke Basta! maaltijd een leuke waardebon.

Wat neem je mee naar huis?
De unieke herbruikbare Basta! potten, je waardebonnen die je kan besteden in de deelnemende zaken en de verpakkingsarme winkel Bokaal, en … veel goesting om je eigen potjes en zakjes mee te nemen bij je volgende bezoek aan de slager, bakker …

Avansa

Mondiale Raad