Bib wintert

SamenlezenRepelsteeltjeDigihulp één-op-éénDIGIDOKTER: JE DIGITALE NALATENSCHAP REGELEN

VOORLEESUURTJE: REPELSTEELTJE

Woensdag 13 december van 15u00 tot 16u00

Gratis
Bibliotheek, Lakenmarkt 9, Tielt
Organisatie: Bibliotheek Tielt
Info en reservatie: T 051 42 82 10 – bibliotheek@tielt.be

Anaïs is een heel gewoon meisje, dat gewoon naar school gaat, gewoon speelt met haar vriendjes en gewoon van verhalen houdt. Maar als haar mama en papa ineens niet meer zo gewoon doen en ze helemaal in de war is, krijgt ze hulp uit onverwachte hoek …

Een magische voorstelling vol muziek, verbeelding en humor voor de allerkleinsten, gebaseerd op het gelijknamige sprookje van de gebroeders Grimm.


DIGIHULP ÉÉN-OP-ÉÉN

Zaterdag 16 december van 9u00 tot 12u00

Gratis
Bibliotheek, Lakenmarkt 9, Tielt
Organisatie: Bibliotheek Tielt
Info en reservatie: T 051 42 82 10 – bibliotheek@tielt.be

Eerste hulp bij kleine computer-, tablet- of smartphoneproblemen

Vertoont je computer rare dingen? Zit je met foutmeldingen die je storen? Lukt het je niet om een mooie foto als achtergrond in te stellen? Krijg je die apps die je nooit gebruikt niet gewist van je smartphone? Kom met alle kleine computervragen naar onze Digihulp één-op-één. IT-tovenaar Rolf weet er zeker raad mee!

Opgelet: Inschrijven wordt aangeraden. Bij de bevestiging van je inschrijving krijg je een tijdslot toegekend. Enkel zo ben je zeker dat je aan bod komt.


DIGIDOKTER: JE DIGITALE NALATENSCHAP REGELEN

Zaterdag 16 december van 10u00 tot 12u00

Kostprijs: 5 euro
Bibliotheek, Lakenmarkt 9, Tielt
Organisatie: Bibliotheek Tielt
Info: T 051 42 82 10 – bibliotheek@tielt.be
Reservatie: www.avansa-mzw.be/activiteiten

We laten steeds meer digitale sporen na: online documenten, berichten op sociale media, allerlei accounts. Die verdwijnen niet zomaar wanneer je sterft. Wat gebeurt er met onze digitale gegevens na onze dood?
In deze sessie overlopen we een aantal preventieve stappen die je kan zetten om jouw nazaten (nog meer) miserie te besparen mocht je komen te overlijden.
• Izimi: veilig en onafhankelijk cloudplatform voor notariële e.a. belangrijke documenten
• Facebook: contactpersoon toevoegen voor herdenkingsstatus
• Google: inactiviteitsvoorkeuren instellen
• Apple: een erfenis-contact toevoegen voor je Apple ID
• Wachtwoordkluis instellen en inloggegevens delen met je partner
Kortom: hoe meer er op voorhand is geregeld, hoe beter. Maar wat als het al te laat is? We bekijken een aantal opties die je als nabestaande hebt, zoals een Facebook-account in herdenkingsstatus laten plaatsen of de gegevens laten verwijderen.


DIGIDOKTER: BROWSER- EN ZOEKTIPS ANNO 2024

Zaterdag 20 januari van 10u00 tot 12u00

Kostprijs: 5 euro
Bibliotheek, Lakenmarkt 9, Tielt
Organisatie: Bibliotheek Tielt
Info: T 051 42 82 10 – bibliotheek@tielt.be
Reservatie: www.avansa-mzw.be/activiteiten

Je browser is meer dan ooit een venster op de wereld. Met lichte overdrijving zou je kunnen stellen dat de browser andere lokale software of programma's overbodig maakt, waaronder je e-mailprogramma, kalender, adresboek of kantoorsoftware.

Toch blijven veel functies en handigheden van je browser onderbenut. In deze demo overlopen we de belangrijkste functies van de populairste browser: Chrome (Google). Je leert hoe je met deze browser sneller en veiliger kunt surfen. Daarbij besteden we bijzondere aandacht aan privacy-aspecten: wachtwoordbeheer, incognitomodus, cookies, tracking, locatie delen, gegevens wissen. Je maakt ook kennis met ingebouwde synchronisatiemogelijkheden en met handige uitbreidingen (extensies of add-ons).

Daarnaast tonen we hoe je een zoekmachine als Google naar je hand kunt zetten om zo snel mogelijk te vinden wat je zoekt - recht op het doel af. En tot slot staan we kort stil bij de nieuwste tendensen (waaronder ChatGPT), want het web blijft natuurlijk aan een verschroeiend tempo verder evolueren.

Surf naar onze site voor meer

Bibiotheek Tielt