Expo - NO RUDDER

De tentoonstelling vertelt het verhaal van al wie betrokken was bij de ramp. Heel wat lokale Aarselenaren getuigen hoe een plotse vuurbal die zaterdagmiddag een onwaarschijnlijk verhaal op gang bracht. Op basis van internationale archieven kom je ook meer te weten over de 63 buitenlandse slachtoffers van de ramp. De vele hulp- en bergingsdiensten, betrokken bij de afwikkeling van de ramp, komen eveneens aan bod.

Het onderzoek naar de oorzaak van de ramp wordt verteld op basis van het recent openbaar onderzoeksdossier van de technische experten. Ten slotte is er aandacht voor de nabestaanden en de latere herdenkingen. Naast film- en fotomateriaal uit diverse archieven en collecties, kan je in de expo ook allerhande voorwerpen en herdenkingsalbums van particulieren bekijken.

De tentoonstelling kan je bezoeken in de polyvalente zaal van de bibliotheek in Tielt (Lakenmarkt), tijdens de openingsuren van de bib van 20 oktober tot en met 13 november. In het weekend van de kerstmarkt, 11 en 12 december, zal de expo opgesteld worden in het Tieltse stadhuis.