Fietsnetwerk Brugse Ommeland

Het Fietsnetwerk Brugse Ommeland, dat is ruim 930 kilometer fietsplezier door bossen en polders, langs kastelen en kanalen met pittoreske dorpen en stadjes onderweg. Stippel zelf je fietsroute uit en geniet van knooppunt tot knooppunt. De onmisbare fietsnetwerkkaart leidt je naar de leukste plekjes.

Fietsnetwerk Brugse OmmelandFietsnetwerk Brugse OmmelandFietsnetwerk Brugse OmmelandFietsnetwerk Brugse Ommeland

De fietsnetwerken staan garant voor honderden kilometers fietsplezier doorheen de mooiste toeristische regio's van Vlaanderen. Je fietst langs de meest aantrekkelijke en veilige paden, die verbonden zijn tot een wijdverspreid, samenhangend netwerk. Een aantal van de paden en brugjes zijn speciaal aangelegd.

Knooppunten
Waar twee of meer trajecten elkaar kruisen, ontstaat een knooppunt. Aan de hand van deze nummers stippel je zelf je route uit, alsook de richting waarin je gaat. Tel op de netwerkkaart de afstanden tussen de knooppunten op en je weet precies hoe lang je tocht wordt. Onderweg kan je verpozen op de vele rust- of picknickbanken.

Startpunten
Je kan je tocht starten vanuit gelijk welk knooppunt maar de startpunten zijn het vlotst bereikbaar. Er is een infobord, je vindt er gratis parkeergelegenheid en aansluiting op het openbaar vervoer.

Ben je van plan om ook elders in West-Vlaanderen op ontdekking te gaan? Dan is de box met de vier netwerken wel iets voor jou. De fietsnetwerkbox kost € 30 en je krijgt er een gratis handige pocket bij met 10 suggestiefietsroutes.

Bovendien kan je ook je route online uitstippelen!

Bestel hier de fietsnetwerkkaart!

Webshop Westtoer