Fietstochten

Woensdag 20 juli - 10u30 - vertrek: Markt Tielt

Het verhaal van de Poekebeek en de Oude Mandel

Ontdek hoe deze twee waterlopen vorm hebben gegeven aan het ontstaan en de evolutie van het Tieltse landschap

Voor deze fietstocht dient vooraf ingeschreven te worden via stadspunt@tielt.be. Het fietsarrangement omvat een begeleid bezoek aan de Waelhoeve in Lotenhulle. Daar geniet je ook van een heerlijke lunch (aperitief, broodmaaltijd met drankje, dessert en koffie). Hiervoor dient de som van 18 euro vooraf overgemaakt te worden op het rekeningnummer van de Tieltse Gidsenkring: BE64 7380 1831 6652.

De hele dag fiets je in een wijde boog rond Tielt, waarbij het verhaal verteld wordt hoe onze "Stad op de Hoogte" vorm kreeg door toedoen van twee waterlopen: de Poekebeek en de Oude Mandel (beide zijrivieren van de Durme).

De tocht start in het centrum van Tielt en volgt de vallei van de Poekebeek tot in Ruiselede en Lotenhulle, waar we het middagmaal nuttigen op de Waelhoeve (met bezoek aan hun hypermoderne melkrobot). Daarna fietsen we naar het kasteel van Poeke en de WO II belevingsruimte in Vinkt tot aan de vallei van de oude Mandel in Wontergem en Gottem, die we volgen tot we een afzakkertje kunnen nuttigen op de Poelberg.

Zondag 14 augustus - 18u00 - vertrek: Markt Tielt

Amusant Platteland

De landbouw en het landschap, het zijn twee uitgangspunten van deze fietsroute. Het landschap bepaalt mee het type landbouw, maar ook de landbouw bepaalt mee het landschap. Op deze route 'zie', 'voel' en 'proef' je landbouw.

Het verhaal van de Poekebeek en de Oude Mandel

woensdag 20 juli

Lees meer

Amusant Platteland

zondag 14 augustus

Lees meer

Inschrijven kan via stadspunt@tielt.be of 051 42 81 11