MTB-route

Rode en blauwe lus

De grote lus van 46 km kan opgedeeld worden in een rode lus ten noorden van Tielt en een blauwe lus ten zuiden van Tielt. De twee zijn perfect combineerbaar.

De rode lus ten noorden van Tielt (± 17,5 km - 40 % off-road) is eerder geschikt voor beginnende mountainbikers, met veel vlakke veldwegels en op het einde het 26/9INCH trailpark ‘De Piste’ in de Stokerijstraat. De blauwe lus ten zuiden van Tielt (± 30,5 km - 35 % off-road) is meer attractief en toeristisch, met veel verschillende landschappen en ondergronden.
Elk van de routes leg je als doorsnee mountainbiker af in een kleine twee uur. Beginnende mountainbikers beleven dus een viertal uur plezier aan de gecombineerde route. Ga je vol voor de grote lus en ben je in topconditie, dan ben je al snel 2,5 uur aan het zwoegen.

Bij het uitstippelen van de nieuwe route is meteen ook gezorgd voor een mogelijke aansluiting op de bestaande MTB-routes in de regio. Zo kunnen geoefende mountainbikers er een lange dagtrip van maken. De Tieltse MTB-route sluit naadloos aan op de MTB-routes van Pittem en Dentergem. Via een korte (gele) verbinding van 2,1 km kan je aansluiten op de MTB-route van Meulebeke.

De Tieltse MTB-route start en eindigt telkens aan sporthal De Ponte, Sportlaan 3. Bij de uittekening ervan is rekening gehouden met de veiligheid van alle passanten. Er werden ook zo veel mogelijk natuurlijke elementen gebruikt. De route is volledig bewegwijzerd en is klaar om uitgetest te worden.

Alle info en downloads kan je vinden op de website van Sport Vlaanderen.

Meer info over de MTB-route

Klik hier