MTB-Trailpark en MTB-route

De Tieltse Bouwmaatschappij heeft in de Stokerijstraat terreinen ter beschikking gesteld aan de Tieltse 26/9INCH MTB-club.

Met spade, schop en kraan maakten de leden van het 26/9INCH mtb team op deze locatie eigenhandig een vrij te betreden mountainbike oefenterrein voor iedereen die liefde heeft voor de sport. Het terrein is momenteel al gekend bij fervente mountainbikers.

Hier kan je uitbundig biken, techniek en stuurbehendigheid bijleren, zonder gevaar te hebben van autoverkeer.

Vrij te betreden maar wel met respect voor buren en natuur. Helmplicht is vanzelfsprekend.

Wie de club wil volgen kan dit door 26/9INCH in te geven op Facebook of via de link https://www.facebook.com/groups/188060095607

Een filmpje van het trailpark https://www.youtube.com/watch?v=XTrBOwMQ-3A&t=197s

Nieuwe MTB-route in Tielt!

Sport Vlaanderen, Westtoer, verschillende stadsdiensten en de Tieltse MTB-club 26/9INCH werkten volop aan een nieuwe mountainbikeroute in Tielt. De route, die start en eindigt aan sporthal De Ponte, is helemaal uitgepijld.

Rode en blauwe lus

De grote lus van 46 km kan opgedeeld worden in een rode lus ten noorden van Tielt en een blauwe lus ten zuiden van Tielt. De twee zijn perfect combineerbaar.

De rode lus ten noorden van Tielt (± 17,5 km - 40 % off-road) is eerder geschikt voor beginnende mountainbikers, met veel vlakke veldwegels en op het einde het 26/9INCH trailpark ‘De Piste’ in de Stokerijstraat. De blauwe lus ten zuiden van Tielt (± 30,5 km - 35 % off-road) is meer attractief en toeristisch, met veel verschillende landschappen en ondergronden.
Elk van de routes leg je als doorsnee mountainbiker af in een kleine twee uur. Beginnende mountainbikers beleven dus een viertal uur plezier aan de gecombineerde route. Ga je vol voor de grote lus en ben je in topconditie, dan ben je al snel 2,5 uur aan het zwoegen.

Bij het uitstippelen van de nieuwe route is meteen ook gezorgd voor een mogelijke aansluiting op de bestaande MTB-routes in de regio. Zo kunnen geoefende mountainbikers er een lange dagtrip van maken. De Tieltse MTB-route sluit naadloos aan op de MTB-routes van Pittem en Dentergem. Via een korte (gele) verbinding van 2,1 km kan je aansluiten op de MTB-route van Meulebeke.

De Tieltse MTB-route start en eindigt telkens aan sporthal De Ponte, Sportlaan 3. Bij de uittekening ervan is rekening gehouden met de veiligheid van alle passanten. Er werden ook zo veel mogelijk natuurlijke elementen gebruikt. De route is volledig bewegwijzerd en is klaar om uitgetest te worden.

Alle info en downloads kan je vinden op de website van Sport Vlaanderen: https://www.sport.vlaanderen/waar-sporten/sporten-in-de-natuur/mountainb...

Algemene richtlijnen

Heb begrip en respect voor voorbijgangers.

Volg de bewegwijzerde paden en vermijd onnodige conflicten.

Draag steeds een helm.

Respecteer de (corona)regels.

MTB-Trailpark
Stokerijstraat
weide tussen huisnummers 40 en 54