Poelbergsite- en molen

Poelbergsite- en molen

Poelbergsite- en molenPoelbergsite- en molenPoelbergsite- en molenPoelbergsite- en molenPoelbergsite- en molenPoelbergsite- en molenPoelbergsite- en molen
  • Poelbergsite

De Poelbergsite is een recreatieve stopplaats gelegen ten zuiden van de stad. Een knap stukje natuur in combinatie met een rijk cultuurhistorisch verleden, zorgt ervoor dat fietsers en wandelaars hun weg vinden naar deze groene oase. Snuif de sfeer van weleer op, geniet van de mooie omgeving en bijt eventjes op je tanden en beklim deze mooie getuigenheuvel.

Infopunt

Van zonsopgang tot zonsondergang kan je terecht in het onbemande infopunt op de Poelbergsite. Ontdek er enkele gratis wandel- en fietsbrochures.

Brasserie

De brasserie is net als het bezoekerscentrum tijdelijk gesloten totdat een nieuwe concessie wordt uitgeschreven. Voorziene opening: voorjaar 2021.

Picknickluifel

Breng je picknick mee en smul lekker terwijl je geniet van de mooie omgeving. Opgelet, in de winterperiode is het sanitair blok niet toegankelijk.


  • Poelbergmolen

Deze houten staakmolen op vier teerlingen, dateert van 1726 en is gewoonweg een pareltje. Misschien heb je geluk, en tref je terwijl je wandelt of fietst, de molen in actie!

Poelbergsite
Poelberg 1, 8700 Tielt

Poelbergmolen
Woestijnbosstraat