Repair en textiel

Repair CaféRepair CaféRecyklerenRecyklerenRepair en textielRepair en textiel

Woensdag 10 mei - Workshop “Pimp je Kledij”

Wat?
Heb je een stapel oude kleren liggen en weet je niet goed wat je ermee moet? Breng deze gerust mee op woensdagnamiddag 10 mei naar deze workshop “Pimp je kledij”. We gaan aan de slag met allerlei verschillende technieken om je oude kledij een nieuw leven in te blazen. Zo kan je naaien, buttons maken, flexen ( met flexfolie), zeefdrukken en totebags of kleren versieren. Voor elk wat wils dus.

Voor wie?
Iedereen vanaf 12 jaar is welkom

Wat neem je mee naar huis?
Jouw gepimpt kledingstuk

Praktische info
Wanneer: woensdag 10 mei van 14u00 tot 17u00
Waar: De Kringwinkel, Deken Darraslaan 58, 8700 Tielt
Inschrijven: telefonisch (051/40 55 27) of via mail naar julie.nuytten@dekringwinkelmidwest.be
Prijs: gratis


Donderdag 11 mei - Repair Café in het VTI

Wat?
Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten waar je defecte apparatuur kan (laten) herstellen. In het Repair Café in Tielt zijn gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren op elektrische apparaten, huishoudtoestellen, fietsen, computers, smartphones en houten meubels.

Je kan dus van thuis kapotte spullen meebrengen. In het Repair Café zijn reparatiedeskundigen zoals elektriciens, fietsenmakers en computerfreaks aanwezig. Ze helpen je om de gewenste reparatie uit te voeren of tonen hoe je het thuis zelf kan oplossen. Zo valt er altijd wel wat te leren. Terwijl je je beurt afwacht, kan je genieten van een drankje aan de bar.

Voor wie?
Iedereen met kapotte toestellen en een warm hart voor onze planeet. Ook zonder kapot toestel ben je welkom om eens rond te kijken.

Wat neem je mee naar huis?
De herstellers van het VTI doen sowieso hun uiterste best om jouw toestel te herstellen. Ze geven graag een woordje uitleg bij wat ze doen. Zo ga je ook een beetje slimmer naar huis.

Praktische info
Waar: VTI Tielt, Grote Hulststraat 28, 8700 Tielt
Wanneer: donderdagavond 11 mei van 18u00 tot 21u30
Inschrijven: niet nodig
Prijs: gratis


Zondag 14 mei - Recykleren (tweedehandsbeurs)

Wat?
RecyKleren is een kledingruil georganiseerd door de jeugdbeweging Natuurpunt De Torenvalk uit Tielt, meer bepaald de groep Kleine Torenvalk - Natuurbelevers. Het concept is simpel: je brengt kleren die je niet meer draagt mee en kan deze ruilen voor andere kledingstukken. Zo geven we op een laagdrempelige manier een nieuw leven aan die vergeten kledingstukken uit onze kast. Ook zal het mogelijk zijn om eenvoudige herstellingen uit te (laten) voeren aan je eigen kledij. Materiaal is voorzien en wie interesse heeft, kan een woordje uitleg krijgen en zelf aan de slag gaan. Er is een bar aanwezig waar je voor een hapje of een drankje terecht kan.

Voor wie?
Het evenement staat open voor iedereen.

Wat neem je mee naar huis?
Hopelijk een aantal nieuwe kledingstukken.

Praktische info
Wanneer: zondag 14 mei van 13u00 tot en met 18u00
Waar: de Kommel, Generaal Mazcekplein 2, 8700 Tielt
Ter info: voor de leden van de jeugdbeweging wordt er tussen 13u30 en 17u00 een activiteit voorzien


Repair Atelier De Rinkel

Wat?
In het activiteitencentrum De Rinkel kunnen mensen in de maand maart spullen binnenbrengen waar een haalbare herstelling of opfrissing bij nodig is. Een handige Harry of Harriet gaat vervolgens samen met de doelgroep aan de slag. Het is de bedoeling dat de doelgroep iets bijleert tijdens deze activiteiten.

In de week van 12 tot en met 16 juni gaat de fameuze ophaalweek door. Hierbij vragen we aan de mensen of ze het verhaal achter dit object willen delen met ons.

Voor wie?
Iedereen met spullen die defect zijn of nood hebben aan een opfrissingsbeurt.

Wat neem je mee naar huis?
Hopelijk een hersteld en/of opgefrist iets

Praktische info
Waar: Tramstraat 53, Tielt
Wanneer:
• spullen binnenbrengen kan van 1 maart tot en met 31 maart
• spullen ophalen kan van 12 tot en met 16 juni
Prijs: materialen die werden gebruikt voor de herstelling

Avansa

Mondiale Raad