Skeelerroute

Skeelernetwerk Midwest

In de regio Midwest is er samen met de club iSkate, Sport Vlaanderen en alle Midwestbesturen het Skeelernetwerk Midwest uitgewerkt. In totaal telt dit netwerk meer dan 450 km aan routes, verdeeld over 37 lussen in 16 gemeenten. Je skeelert kilometers langs een gevarieerd ruraal en stedelijk landschap. Naast de mooie uitzichten zijn er ook leuke rustplekjes. Je ontdekt de troeven van de 16 gemeenten in drie toeristische regio’s: de Leiestreek, het Brugse Ommeland en de Westhoek. Zowel de recreatieve als de gevorderde skeeleraars komen hierbij aan hun trekken. Ook lopers, wandelaars, fietsers, … kunnen genieten van dit uniek netwerk binnen de regio Midwest!

De West-Vlaamse skeeleraarster, Sandrine Tas, die in 2022 nog als schaatsster deelnam aan de Olympische Winterspelen, zet haar schouders onder dit project. Zij hoopt samen met de gemeenten en Sport Vlaanderen om de skeelersport zo een flinke boost te geven.

Hou zeker onze webpagina, Facebook en Instagram in de gaten en maak tot 30 september 2023 de kans op leuke prijzen bij de fotowedstrijd met #skeelernetwerkmidwest #sportersbelevenmeer.

Skeelerroute