Straattheater

Op zaterdag en zondag is er vanaf 15u00 internationaal straatanimatie in de centrumstraten.

Bonpardon: Fou d'AmourMarie-Anne Dirckx: Katina!Jonas & Friends: Hout & HoutMartin Forget: Resto la TableTheater Tieret: Chakra BazaarPhotbooth: De BenjiKomanie ofwel: RacebobJonas & Friends: De Koekoeksman

ZATERDAG

Bonpardon: FOU D’AMOUR (BE)

Fou d'amour vertelt het verhaal van een excentrieke straatclown voor wie het spel der liefde geen geheimen kent. Een playboy avant la lettre in het personage van cupido. Deze amoureuze liefdesengel dompelt je onder in de sfeer van de jaren twintig en bezorgt je kriebels in de buik. Of deze kriebels door de liefde of de lach komen, laten we jullie graag zelf beleven.

15u00 Kortrijkstraat
16u00 Bruggestraat / Markt
17u00 Kortrijkstraat

Marie-Anne Dirckx: KATINA ! (BE)

Gracieus, exotisch, krachtig, sensueel!
Bezield en getekend door het harde nomadische waterbestaan.
Gefascineerd door het aardse gebeuren, belandt Katina - al zwervend - in verschillende culturen.

Het ontaardt in een innerlijk gevecht tussen dit nieuwe bevreemdende bestaan en de weemoed naar de bekende wateromgeving.

Een afwisseling van extase, angst, droom, klaarheid, kracht, verbeelding, mysterie, volledig in zichzelf opgesloten en dan weer losbarstend!

Katina! Passioneel, schrijnend, confronterend, onuitputtelijk,...een zucht van de zee!

15u30 Bruggestraat & Markt
16u30 Kortrijkstraat
17u30 Bruggestraat & Markt

Jonas & Friends: HOUT & HOUT (NL)

HOUT & HOUT zijn werkelijk helemaal van hout (met keurmerk)! Deze maskerpersonages bewegen zich voort op wind- en zonne-energie; samen op weg naar een duurzame wereld.

Onopgemerkt gaat dat bepaald niet. Hun gewrichten piepen en kraken dat het een lieve lust is. Met hun graskoffer, eco-globe en andere ‘groene’ items zijn ze onderweg in hun eigen wereld. Bomen omhelzen, water drinken uit een boomgieter of het zaagsel in hun hoofd nog eens bijvullen… ze zijn tot alles in staat.

HOUT & HOUT is beeldend, surrealistisch, poëtisch en vermakelijk tegelijk!

15u15 Kortrijkstraat
16u15 Bruggestraat & Markt
17u15 Kortrijkstraat

Martin Forget: RESTO LA TABLE (CA)

De onhandige ober Martin werkt bij Resto La Table. Zoals elke ochtend gaat hij naar zijn werk. Hij veegt de vloer, wast de laatste vuile glazen van de dag ervoor en begint de tafel te dekken.

Maar vandaag heeft hij een probleem: de tafel protesteert! De tafel wil niet gedekt worden. Alles wat op tafel wordt gezet, wordt onmiddellijk door de tafel afgewezen.

Martin is namelijk iets belangrijks vergeten, iets wat de tafel absoluut nodig heeft. Een gevecht tussen ober en tafel begint.

15u00 Steenstraat
16u00 Steenstraat
17u00 Steenstraat


ZONDAG

Theater Tieret: CAMERA OBSCURA (BE)

Kijk eens naar het vogeltje! Een authentieke portretfotograaf ontvangt uw gasten en lokt onschuldige passanten voor zijn lens, veelal mét hilarische assistent, zuiders temperament en verdachte dubbele tongval. Hier en daar worden kleine kantjes subtiel bijgewerkt of verdoezeld. Perfectie blijkt plots toch van deze wereld, al durft alles soms wel eens lichtjes uit de hand te lopen. Clichés vallen bij bakken naar beneden en wie laatst lacht, heeft waarschijnlijk de klik gemist.

De voorbije seizoenen bleek deze ‘multiverbale mime-act’ op tientallen festivals en cultuurmanifestaties in Vlaanderen én Nederland (Gentse Feesten, Uitmarkt Amsterdam ...) de ideale publiekstrekker, tot groot jolijt van toevallige passanten, doelbewuste theaterfreaks en organisatoren. Ideaal als straat- of nevenact op festivals, bij openingen van het nieuwe theaterseizoen, feestjes allerhande, kortom overal waar schoon volk rondloopt! Interactief, mobiel en op maat van úw publiek. Alstublieft!!

15u30 Bruggestraat en Markt
16u30 Kortrijkstraat
17u30 Bruggestraat en Markt

Fotocaravan: DE BENJI (BE)

De Benji is een volledig automatische photobooth in een authentieke caravan. Met zijn opvallende blauwgroene kleur en knusse wachtzeteltjes is deze caravan dé eyecatcher aan het stadhuis!

15u00 - 19u00 Markt

Kompanie Ofwel: RACEBOB (BE)

Als een held rondrijden in een botsauto en ondertussen meisjes versieren. Wie heeft daar als puber niet over gedroomd? Zij in ieder geval niet. Tot ze beseften wat ze gemist hadden.
Met een supersize flashy botsauto en dreunende disco-beats maken ze de omgeving onveilig. En als vrouwen dan ook nog voor bloemen vallen, kan hun geluk niet op. Een act die duidelijk op de lachspieren werkt.

15u00 Kortrijkstraat
16u00 Bruggestraat & Markt
17u00 Kortrijkstraat

Jonas & Friends: KOEKOEKSMAN (NL)

Dol op koekoeksklokken is ‘De koekoeksman’. Altijd onderweg op zijn mobiel om klokkies te verkopen, te onderhouden of te repareren. Niet iets om aan de grote klok te hangen, maar het zit deze sympathieke vakman vaak niet mee. Tot groot vermaak van het publiek lijkt er met al zijn klokken wel iets aan de hand. Maar getikt is hij niet. Als iemand weet ‘komt tijd, komt raad..’!, dan is het de koekoeksman wel. En misschien bent u wel één van die toeschouwers die hem de helpende hand toesteekt wanneer hij daarom vraagt. Daarom bij deze alvast…dank je de koekoek…!

15u15 Kortrijkstraat
16u15 Bruggestraat en Markt
17u15 Kortrijkstraat