Wandelommetjes

WandelommetjesWandelommetjesWandelommetjesWandelommetjesWandelommetjesWandelommetjesWandelommetjesWandelommetjes

Zondag 17 september

DE TIELTSE MARKT EN ZIJN VERHALEN
Drie beelden typeren de Markt als een uniek plein vol verhalen over historisch markante figuren, geschaard rond de al even symbolische Hallentoren. Met zijn zeven aansluitende straten was de Markt eeuwenlang het centrale circulatieplein dat zowel in oorlogs- als in vredestijd zijn rol speelde en waarvan nog tal van bewaarde gevels getuigen zijn. Deze wandeling is een oefening in kijken en herontdekken.

14u00 Markt - 500 m

Zondag 1 oktober

TIELT IN WO I
In de Eerste Wereldoorlog kreeg Tielt ongewild een belangrijke rol toebedeeld. De stad fungeerde namelijk als hoofdkwartier van het Vierde Duitse Leger. De bezetter bestuurde van hieruit het gebied ten westen van de Schelde, en dit zowel burgerlijk als militair. De Duitse bezetter zette Tielt dan ook werkelijk naar zijn hand. Mooie burgerhuizen werden ingepalmd, er volgden massale opeisingen en deportaties ... Kortom, leven in een bezette stad was heel moeilijk voor de gewone Tieltenaar.

14u00 Hallentoren - duur 2 uur - 3 km

Zondag 15 oktober

AARSELE EN DE VALLENDE VLIEGER
Vanaf de kerk van Aarsele nemen we enkele trage wegen tot aan de plaats waar het Britse vliegtuig neerstortte in 1971. Vanop de rand van het Tieltse plateau hebben we een schitterend vergezicht op de zogenaamde ‘Vlaamse Vallei’. We wandelen terug naar de Aarseelse dorpskom en bezoeken op het kerkhof het graf van piloot Pearson en het monument voor de slachtoffers van de vliegramp.

14u00 monument kerk Aarsele - 7,5 km

BijlageGrootte
PDF-pictogram Brochure ommetjes7 MB

PRAKTISCH

Inschrijven voor de ommetjes is verplicht en kan via het Stadspunt, Markt 13, stadspunt@tielt.be of T 051 42 81 11.

Voor wandelingen en fietstochten zijn maximum 25 deelnemers toegelaten, bij een begeleid bezoek aan de Hallentoren maximum 20.

Als de datum van jouw keuze volgeboekt is, kom je op een wachtlijst.

Toch liever iets op maat voor jouw groep?
Dan kan je contact opnemen met ons!

Download de brochure

Download de brochure